87-84, Jakob Sigurdarson

Dragon vs Borås 87-84
(20-18, 22-20, 23-25, 22-21)

Poänggörare

Dragons; 26 John Jonker, 19 Jakob Sigurdarson, 14 Johan Jeansson, 10 Egal Saleman, 9 Andrew Spagrud, 4 Adam Alexander, 3 Mats Levin, 2 André Nilsson.

Borås; 23 Mike Palm, 16 Jim Nyström, 13 Henrik Carlsson, 7 Simon Andreasson, 7 Omar Zaghdane, 6 Mohammed Neffati, 6 Robin Ryan, 3 Richard Maråker, 2 Andreas Karlsson, 1 Jonas Larsson.


Oj, oj, oj…
Vilken sanslös och spektakulär avslutning!
Kvällens tillställning blev en jämn och svettig historia, det är jämnt från början till slut. Spelare sätter stora och smått omöjliga skott från alla håll och kanter och publiken vet inte om de ska skratta eller gråta eller både ock.

Den härliga drakpubliken fick se en underhållande match, där vi följdes åt på poängtavlan det var en två possesions match rätt igenom.
Och som redan nämnts så sattes det en hel del svåra skott i trängda lägen som fick pulsen att slå extra hårt under kostymen.

Mike Palm blev innan matchen utnämnd till Hedersdrake av föreningen, en utnämning som han förtjänat genom sitt sätt att vara och verka i Norrlands huvudstad de senaste sex åren.
Mike visade också på planen varför han är så omtyckt i Drakborgen, 23 poäng och 12 returer ikväll från ”The Big Man In The Middle”.

Hos oss var John stabil och utgjorde ett hot varje gång han fick bollen, 26 poäng på 73% skytte (11/15) tyder på bra skottval.
Jakob stabil som alltid och blev kvällens huvudperson med inte bara en men två halvplanstreor på slutsignalen, en precis innan halvlek och en för att avsluta matchen…

Jag kan inte hålla mej längs den ordinarie tidslinjen längre, vi spolar fram till slutminuterna direkt.
Med drygt 90 sekunder kvar av matchen slingrar Jim Nyström sej förbi och gör ställningen 81-83 till bortalaget.
Vi gör turnover på andra sidan och blir sedan avblåsta på foul.
Borås Robin Ryan får skjuta två lagfoulskast, sätter första, 81-84 men missar andra.
Vi kommer ner, hittar Adam för en trea, där Jakob blir foulad i skottmomentet och får gå till linjen för två lagfoulskast.
Han stämplar i båda, 83-84.
Viktigt stopp där vi tar returen med ca 40 sekunder kvar, Adam attackerar bakom pick n’ roll och blir foulad, två nya kast.
28 sekunder kvar på matchuret.
Adam missar första men sätter andra, 84-84 och timeout.
Efter timeouten håller vi det tätt och är så nära en steal av John på insidepassningen, men bollen går över sidlinjen och ny Borås timeout.
7,3 sekunder kvar av matchen, 3,5 sekunder kvar på skottklockan.
Vi forcerar fram ett tuff skott från Borås, fipplar med returen innan Adam greppar den och skickar outleten direkt till Jakob i transition som tar ett steg och skickar upp en riktig prayer strax innanför mittlinjen och när signalen ljuder är bollen på väg i nät.
Wow.
Om det här inte tar förstaplatsen på Törnells nya 10 i topp-lista så vet jag inte vad som gör det…

Stulet från dragons hemsida.
Missade ni det avgörande skottet, så se det här!
http://webbtv.st.nu/player/play/101621

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0